Århus festuge inviterer til street food

Kulturen og fænomenet street food har eksisteret i København i mange år og har generelt set været en mangelvare i Aarhus. Det bliver der dog lavet om på i disse dage, hvor Aarhus kultur festuge er i fuld gang. En af stederne hvor man kunne opleve street food og få sig kulturelle oplevelse, var på Aarhus Havn. Her blev pladsen på den ca. 150m lange kulbro omdannet til et madmarked bestående af madboder, konkurrencer, musik og ikke mindst glade mennesker.

I boderne kunne man bl.a. smage på en lang række kulturelle delikatesser, herunder grillede venezuelanske madbrød, det thailandske street food kitchen og mexicansk mad fra BarBurrito. Derudover kunne man også opleve lokale firmaer som Munken & Fritøsen fra Aarhus, der gav gæsterne mulighed for at smage på lækkert brød samt Spisestedet Frederiksgade 42, der bød på rødbedetatar!

Street food tiltrækker iværksættere

Street food i AarhusMålet med hele street food konceptet i Aarhus, har bl.a. også været at skabe nye iværksættere i byen. Flere aktører er da også rejst til byen, for at se om Aarhus er et potentielt og bæredygtigt marked. Af eksempel kan nævnes Kødbyens Mad & Marked, der har eksisteret i København siden april 2015.

For selvom Aarhus først for alvor nu stifter bekendtskab med denne madkultur, så har street food i københavn faktisk eksisteret i flere år. Det oplever man f.eks. når man går en tur op af strøget, hvor der sælges pandekager, is og andet i gadebilledet, til fest og begivenheder i byen. Det er derfor også positivt at se, hvordan denne trend nu spreder sig til andre storbyer som Aarhus og åbner op for nye job og større iværksætteri.

Aarhus har streetfood kultur

Som sagt er det ikke så kendt som i København men det betyder ikke at Århus ikke har potentialet og den rette kultur, tværtimod. Festugen har vist at der er plads til streetfood i gadebilledet. Derfor er det også helt sikkert, at vi i fremtiden vil se de kendte pandekagevogne, mad-cykler og boder på strøget i Aarhus og ikke kun den traditionelle pølsevogn. Det er derfor blot et spørgsmål om tid, før gadebilledet vil ændre sig til det vi kender i København. Det er der allerede flere iværksættere der arbejder på at gøre til en realitet.