Festival-druk kan ende i alkoholisme

alkoholiker og hjemløs der lider af alkoholisme

Mængden af alkohol der bliver indtaget af unge og ældre på festivalerne idag er enorm. Det er primært de unge der ender i festival-druk og forældrene bør derfor, ifølge et nyere kampagnebudskab, sætte mere strikse regler for deres børns druk.

For at blive fortrolig med alkohol, er det dog nødvendigt, at de unge gennemgår de de bitre erfaringer og de skader, som alkohol har på deres krop. Det er her de lærer deres grænser for, hvor grænserne går. Problemet opstår dog typisk, når de unge ikke lytter eller når forældrene sætter regler op, som de unge finder interessant at bryde. Derfor lyder det seneste kampagnebudskab også på “Mere fest, mindre druk”, der på sin vis både efterlever de unges og forældrenes ønske.

Alkoholmisbrug rammer også voksne

Det er dog ikke kun de unge, som drikker for meget idag. Flere voksne tager også til festivaler og ender med at drikke alt for meget. Kombineres dette også med et overforbrug, f.eks. derhjemme, kan der hurtigt opstå et misbrug med skadelige virkninger til følge. Det kan være svært selv at skulle indse at man har et problem ligesom det kan være svært at identificere om man drikker for meget. Man kan dog stille sig selv en række spørgsmål, for at komme nærmere et svar. F.eks. kan du spørge dig selv om, hvornår du sidst indtog et alkoholisk drik, hvor ofte du drikker, om du har tendens til at ville drikke ofte og om alkoholen giver nogen form for negative følelser. F.eks. vrede, trist- eller ensomhed. Hvis dette er tilfældet, er det en meget klar indikator for, at du bør søge hjælp.

En alkoholiker kræver omgående behandling

For at få stillet diagnosen, skal du tage kontakt til en godkendt alkoholbehandler der både tilbyder godkendt alkoholbehandling og gratis rådgivning om alkoholmisbrug. Her kan du få endelig svar på, om du har mistet kontrollen med drikkeriet – noget der kan være svært selv at indse og acceptere. I bund og grund handler det derfor om, at vi tænker mere over hvor meget vi drikker. Dette gælder både på festivaler, derhjemme og andetsteds. Der skal typisk ikke særlig meget til, før at et alkohol forbrug tipper over i et overforbrug, hvorfor det er vigtigt at gribe problemet før det opstår. Hvis du har spørgsmål, kan man ringe gratis og anonymt via siden ovenfor.

Se flere muligheder for alkoholbehandling på alkoholbehandlinger.dk