Dansk kultur skaber smarte gulvafløb

Dansk design skaber smarte gulvafløb

Et hidtil ignoreret område på badeværelset er nu blevet sat i fokus takket være den danske kultur og designere, som har skabt en stilren og diskret løsning til badeværelsets gulvafløb. Et område der ellers indtil nu ikke har været centrum for stor kreativitet. Den nye løsning er blevet populær i både Danmark og i udlandet, da den i høj grad kan tilpasses øvrige komponenter nutidens badeværelser.

Gamle gulvafløb har store ulemper

I dansk kultur er der tradition for en helt bestemt løsning, når det omhandler gulvafløb. Her benytter mange sig af den store runde rist, som langt de fleste har stødt på i såvel danske som udenlandske brusebade.

Her er ideen, at man planlægger badeværelses og bruserens gulv omkring en stor rund rist, som frasorterer det værste snavs og derefter sender resten videre ned til vandlåsen, hvor man månedligt får brug for at rense den og rengøre den, hvis man vil slippe for et tilstoppet bad.

Nogle af de største ulemper ved den gamle løsning findes, hvis man kigger på de designmæssige forhold. Her fylder risten meget i det store billede og tager derfra fokus fra det generelle, arkitektoniske billede. Planlægger man at lave et stilrent og gennemført badeværelse, kan det altså være en fordel at finde en gulvafløbsløsning, der i højere grad ikke trækker opmærksomhed til sig.

Nye gulvafløb giver plads til design

Lige netop dette er den store fordel ved de dansk designede gulvafløb der både bliver bygget som linje og hjørne afløb. En klar fordel ved gulvafløbet er, at det altid flugter op af væggen og kan modificeres, så den matcher danskernes smag og stil. F.eks. kan man skjule det under en flise af samme type som det øvrige badeværelsegulv. Man kan til små badeværelser også vælge hjørneafløbet der fylder mindre, hvilket er med til at holde gulfafløbene diskrete. Vi med årerne set at både dansk kultur og design i højere grad bliver budt velkommen på det internationale marked.