Elektrikere bliver udfordret af festivaller

Når man snakker om el-installationer, handler det ikke kun om de opsætninger, der laves i hjemmet. Der er nemlig meget mere elektronik end det smarte tv, de mange ledninger i private hjem eller den nye belysning i køkkenet, hvor et stort netværk af lamper skal forbindes med hinanden. En af de helt store elektriske installationer på dansk plan er dem, der holder 3G og 4G-netværket kørende i Danmark. Disse blev udfordret under årets Roskilde Festival, hvilket har gjort, at nogle af Danmarks dygtigste elektrikere har måttet være opfindsomme.

Elektriker var nød til at forbedre de store el-installationer iår

Roskilde festival med elektriker og el-installatørDe store elektriske installationer, der holder mobilnetværket kørende, blev forbedret i år. Dette gjorde man, da det sidste årtis udvikling indenfor sociale medier har lagt et tungt pres over datanetværket. Dette forekommer af to årsager.

  • Dels er brugen af sociale medier steget. Der skal tages flere fotos, uploades mange oplevelser, og der skal ringes og skrives konstant.
  • Derudover har de nuværende el-installationer etableret af en tidligere elektriker ikke haft et højt nok antal, af de såkaldte mobile master.

Sidstnævnte punkt valgte man dog at gøre noget ved, inden dette års Roskilde Festival. Derfor havde man inden d. 27 juni udvidet den mobile dækning med det hidtil højeste antal mobile master. Tidligere havde man ”kun” otte faster mobile el-master, som dækkede området ved dyrskuepladsen. Ved hjælp af moderne elektriker-firmaer i København og adskillige el-installatører, er der blevet lavet de nødvendige el-installationer, således at fire nye mobile master er opsat.

Af denne grund fik Roskilde Festivallen også stor ros for, hvor nemt det var at uploade billeder og videoer fra festivallen, ligesom det også var meget lettere for de mange deltagende at kontakte hinanden over mobilnettet. Ydermere kunne man også drage fordel af, at en række elektrikere havde ændret indstillingerne i netværket, således at man bedre kunne håndtere den store mængde trafik, der altid er på mobilnetværket i den uge. Eksperter vurderer dog at samme operation bliver nødvendig om et par år igen.