Et dårligt batteri gør din iPhone langsommere

Det er ikke noget nyt at batterier mister kapacitet og bliver dårligere over tid. Den regel gælder også for det batteri som sidder i vores iPhones. I takt med batteriet bliver dårliger, så kan det resultere i pludselige nedlukninger. Dette såfremt telefonens ydeevne ikke bliver tilpasset batteriets helbred. Det er ihvertfald hvad Apple har forsøgt at fortælle kunderne over en længere periode. Men mange iPhone-ejere ser kun det de selv vil se, nemlig at Apple gør iPhones langsommere, så de er nød til at gå ud og købe en ny model.

Apple sagsøges for at gøre ældre iPhones langsommere

Udskift dit iPhone batteri og få en hurtig telefon igen.Det syn på sagen har fået flere iPhone-ejere til at sagsøge Apple. Derudover mener de, at Apples manglende kommunikation om, hvordan iOS bevidst reducerer ydeevnen, kommer alt for sent ud til forbrugerne. Ifølge dem har den manglende information fået dem til at konkludere, at de har været nød til at købe en ny (og dyrere) iPhone. Ved søgsmålet påstår de derfor, at de ikke ville have købe en ny telefon, hvis de bare havde vidst, at det var tilstrækkelig at udskifte batteriet for at gøre telefonen hurtig igen. iPhone-ejerne mener kort sagt at de er blevet snydt.

Nyt iOS giver indsigt i batteriets helbred

Den kommende opdatering af iOS vil introducere en ny funktion, hvor batteriets helbred kan administreres fra. Her kan brugerne overvåge hvor meget kapacitet der er tilbage på deres enhed og også styre, om det skal have indflydelse på ydeevnen. Den nye funktionen kan findes under batterimenuen under indstillinger. Det er foreløbig en betafunktion men den udgivelsen ventes at være lige på trapperne. Funktionen skal også være med til, at hjælpe brugerne med at forstå hvornår det er tid til at skifte batteri.

Udskiftning af batteri til nedsat pris i 2018

Når din iPhones batteri bliver “træt”, så bør du overveje at skifte det. Nogle vælger at gøre det selv men andre føler sig mere trygge ved at gå til en fagmand. Apple har i 2018 valgt at nedsætte prisen på udskiftning af iPhone-batteri på ældre iPhones. Hvor det før kostede 629 kr. kan man nu få skiftet det for blot 229 kr. + fragt. Du kan både indsende til reparation men også finde et autoriseret serviceværksted. Dette kan f.eks. være hos 3, Humac, Telenor, Telia og TDC. Priserne for batteriskift kan dog variere lidt i forhold til den pris som Apple har meldt ud, når man sender sin telefon til dem.