Flere skifter til et moderne badeværelse

Kombiner med et minimalistisk gulvafløb, en tidsløs brusevæg eller noget helt tredje i dit badeværelse.
Kombiner med et minimalistisk gulvafløb, en tidsløs brusevæg, brusedør i glas eller noget helt fjerde i dit badeværelse.

Interessen for badeværelset har altid været stor, sammenlignet med nogle af de andre rum i hjemmet. Men i takt med boligprogrammernes popularitet i TV, så er interessen og behovet for et lækkert og unikt badeværelse steget. Vores kultur har ændret sig og flere skifter til et mere moderne badeværelse.

Selvom der nok ikke er to badeværelser i landet, der er nøjagtig ens, så er der alligevel nogle gengangere blandt de danske badeværelser. Frygten for at kopiere behøver du ikke at have; det er ikke en skam at lade sig inspirere af andres gode idéer.

Kombinér forskellige elementer i badet

Det er særligt kombinationen af forskellige elementer på badeværelset, der har vundet plads i danskernes bolighjerter. Det kan være kombinationen af glas og træ eller hvidt marmor og granit.
Her er de fem ting, der ofte går igen på badeværelset:

1. En brusedør af glas. I stedet for det gammeldags bruseforhæng er flere skiftet over til brusedøren. Med god grund, for den er meget nemmere at holde ren end forhænget.

2. Brusevægge. Igen er dette en løsning, der har erstattet plasticforhænget. Ligesom brusedøren er de nemme at holde rene, og du har rig mulighed for at eksperimentere med valg af forskellige materialer. Mange vælger f.eks. en brusevæg i glas, fordi de giver et tidsløst design i badet. Samtidig er en glasvæg nem at vedligeholde efter brug.

3. Lineært – eller hjørneafløb. Frem for en stor kvadrat i midten af brusenichen, så vælger flere en lidt mere diskret løsning i form af et lineært gulvafløb eller et hjørnegulvafløb. Her kan både eksperimenteres med materialer og størrelser, så det passer til resten af brusenichen.

4. Rustikke elementer, blandet med hvidt. Det kan enten være skabshylder af brunt eg, men det kan også være en håndvask i granit. Det skaber kontraster og giver mere liv frem for et klinisk hvidt badeværelse. Det giver det også langt mere personlighed.

5. Sort/hvide/grå toner. Selvom badeværelset kan have en dominerende farve, i form af de tre her, så giver det dig stadig mulighed for at kunne sætte et mere personligt præg. Enten i form af håndklædernes farve, eller hvordan lyset reflekteres på facaderne.

Badeværelset er et af de rum, hvor vi oftest befinder os. Derfor er det også en prioritet for mange, at det skal være behageligt og rart at befinde sig derinde. Hvis du ikke selv har en umiddelbar idé til dit drømmebadeværelse, så er der masser af inspiration at hente, både i blade og på internettet.