Kulturelle fordomme skræmmer folk fra billig a-kasse

Flere fravælger en billig a-kasse

Fagforeninger og a-kasser har eksisteret i Danmark i rigtig mange år, og det gør, at mange i arbejdsstyrken gør sig tanker om, hvordan de forskellige foreninger fungerer, og hvordan sammenhæng imellem pris og kvalitet bør følges ad. Sådan hænger virkeligheden dog slet ikke sammen, hvilket specielt er understreget af den lovgivning, der har gjort forskellene mellem både de dyre og billige a-kasser meget lille.

Billige a-kasser skal også overholde kravene

Det er nemlig noget at det, man sagtens kan fokusere på, når man skal vælge den a-kasse, der skal fungere som sikkerhedsnet, hvis man pludselig står uden job. Alle danske a-kasser skal nemlig overholde de samme love og regler, og det betyder, at du uden bekymringer kan vælge en billig a-kasse, hvor det koster dig mindst mulig om året og hvor du i mange tilfælde, modtager de samme fordele. I alle tilfælde vil du være sikret den samme dagpengesats og vejledning, som alle er bestemt ved lov, den dag du står uden job og har brug for økonomisk støtte. Du står altså ofte ikke dårligere, bare fordi du vælger en billige a-kasse. Der hvor der kan være en forskel er, hvis a-kassen har et særligt fokus på f.eks. selvstændige, studerende eller et fagområde, og derigennem stiller nogle særlige redskaber til rådighed for deres medlemmer.

Skift til en billig a-kasse og spar penge

Kigger man dybere på tallene, opdager man, hvor mange penge man i virkeligheden kan spare. Prisen for den dyreste og billigste a-kasse i Danmark er rigtig stor, og det er jf. ovenstående, selvom man, rent lovmæssigt, oftest får det samme, hvis man skulle komme til at stå uden job. I kroner og ører er der på tidspunktet helt op over tusinde kroner at spare mellem det dyreste og det billigste abonnement. Procentuelt er det en så stor besparing, at flere uden tøven bør sætte dig ned og undersøge, og de er medlem af en billig a-kasse, og altså ikke betaler for meget for den samme service. Derudover er det idag også rigtig let at skifte a-kasse, selvom mange tror det modsatte. Det bør derfor heller ikke afholde den enkelte fra at skifte sit medlemsskab.

Se oversigt med sammenligning af billige a-kasser