Nye smartphones gør fremtiden trådløs

Højtalere med Bluetooth til smartphones
Flere højtalere til smartphones bliver trådløse ved hjælp af bluetooth.

Selvom der ikke er gået mange år siden iPhones gjorde deres indtog i vores liv, har vi allerede vænnet os til at have de små hjælpere med os overalt. En af fordele ved en iPhone, som mange nyder godt af hver eneste dag, er, at den giver adgang til millioner af musiknumre, som kan høres overalt og på alle tider af døgnet. Derfor undrer det ikke nogen, at udviklingen af iPhones eller smartphones generelt, har boostet markedet for lydudstyr – heriblandt headsets – som kan hamle op med telefonen hvad angår både lydkvalitet, mobilitet og brugervenlighed. 

I de seneste år har vi været vidne til den udvikling, at høretelefonernes klassiske 3,5 mm jackstick i højere og højere grad bliver erstattet af trådløse alternativer. Især vakte det røre, da Apple lancerede deres iPhone 7, som slet ikke har nogen jackindgang til traditionelle høretelefoner, men som i stedet kan fungere sammen med deres AirPods via bluetooth. Lanceringen af iPhone 7 er et godt billede på den tendens, der tegner sig i disse år: fascinationen af det trådløse stiger støt. Flere eksperter spår, at udviklingen mod det trådløse vil fortsætte i mange år endnu.

Derfor hitter bluetooth høretelefoner

En af grundende til, at danskerne i stadigt stigende grad tager bluetooth-teknologien til sig i forbindelse med headsets og høretelefoner, er, at man med et bluetooth headset er befriet for ledninger og kabler, som krøller sammen, hænger fast i ting og nemt går i stykker, når de ligger i lommen. Dette er bl.a. en stor fordel, hvis høretelefonerne bliver brugt til sport og motion, hvor det er vigtigt, at bevægelsesfriheden er i top. Der bliver i dag udviklet bluetooth headsets designet specifikt til sport. Disse kan eksempelvis være udstyret med en ørebøjle, der gør, at du ikke taber headsettet ud af øret, når du løber.

Både lydkvaliteten og signalstyrken i bluetooth headsets er blevet drastisk forbedret, siden teknologien første gang så dagens lys. Selvom man med et bluetooth headset er fri for kabler, så er forbindelsen både stabil og skarp, så du behøver ikke bekymre dig om, at din yndlingssang bliver afbrudt lige inden omkvædet. 

Fordelen ved bluetooth på farten

Bluetooth headsets er gode til musik, men de bliver også hyppigt brugt som en metode til at snakke i telefon med begge hænder fri. Mange bluetooth headsets har nemlig en indbygget mikrofon. Hvis man til dagligt arbejder meget med sine hænder, f.eks. i håndværksbranchen, eller hvis man bruger en stor del af arbejdsdagen på at tale i telefon, kan bluetooth headsets være et middel til en nemmere og mere behagelig arbejdsdag, og de trådløse headsets har allerede fundet vej ud på det danske arbejdsmarked. Særligt populær er teknologien også blandt cyklister, som bruger den til at tale i telefon, mens de cykler. Det samme gør sig gældende for billister. I Danmark er det ulovligt at køre bil, mens man snakker i en håndholdt mobil, men det er helt lovligt at tale i telefon i et headset bag rattet. Dette har fået flere billister til at udstyre sig med et bluetooth headset, som ofte lader dig betjene nogle af telefonens vigtigste features (besvare opkald, skrue op og ned for lyden) uden at røre telefonen. Det er bevægelsesfriheden, lydkvaliteten og den stærke forbindelse, der har gjort bluetooth headsets så populære inden for de seneste år. Og måske taler det også lidt til vores nationale stolthed, at teknologien er opkaldt efter vores helt egen Harald Blåtand.