Rejsebureauer sendte flere på sportsrejser i 2016

Trend viser at flere tager på sportsrejser.

Når feriekalenderen skal krydses af, så er det oftere og oftere, at sportstøjet eller fodboldtrøjen bliver pakket ned i samme ombæring. Flere og flere danskere er nemlig i højere grad begyndt at tage ud på forskellige sportsrejser. Det viser nyere tal for rejser i 2016. En rejseform, der både kan inkludere en sportslig begivenhed, men også kombinere andre ferieformer, som den klassiske badeferie eller storbyferien med de dertilhørende fyldte indkøbsposer.

Selvom mange ofte forbinder en sportsrejse med en enkelt fodboldkamp, så er der begyndt at komme langt flere valgmuligheder på rejsehylderne. Det er nemlig ikke længere bare en kamp, og så hjem igen. Vælger du rejsen med omhu og tjekker mulighederne igennem, så er der meget mere at komme efter.

Stor variation i udvalget

Fodboldrejsen er den klassiske sportsrejse. I lang tid var det nærmest kun mænd eller drenge, der tog afsted, da markedet endnu ikke var vokset til den størrelse, som den er nu. Eftersom har mange lange indset, at både de lokale sportsgrene og klimaet kan være med til at lokke turister fra nær og fjern til deres land. Eksempelvis er golfrejser blevet mere populære. Golf er som bekendt en sport, hvor meget af tiden foregår udendørs. Derfor er det oplagt at søge hen til et sted, hvor det gode vejr har større chance for at dukke op end i Danmark.

Vandreferier har altid været en del af ferie-repertoiret hos danskerne. Men nu er der kommet et langt større udvalg, så det ikke længere behøver at foregå hele ferien igennem. Flere lande som Portugal har opsat ruter rundt omkring i landet, hvor der er en nogenlunde tidshorisont, samt sværhedsgrad tilknyttet til ruten. Det gør det meget nemmere at planlægge ud fra, da vandreturen ikke behøver at tage hele dagen.

Det kan være en god idé, når den næste sportsrejse bestilles, at resten af kulturtilbuddene i landet undersøges. Hvilken slags mad serveres der, hvordan er klimaet på denne årstid, og er der eksempelvis museer eller andre ting, der kan få tiden til at gå på ferien. I det hele taget er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad den næste sportsrejse kan indeholde af oplevelser.