Smarte entré møbler når pladsen er begrænset

At vælge entré møbler til små rum.

At indrette en lille entre med møbler kan være en udfordring.

Entreen i vores hjem er det første rum som vi træder ind i, når vi kommer hjem fra en travl dag på arbejdet. Det er også det første rum som vores gæster møder, når vi inviterer dem indenfor i vores hjem. Den måde vi indretter vores entré på, siger generelt meget om hvem vi er som individer. Er den rodet eller er den indbydende? En velindrettet entré er vigtig fordi den kan give et godt indtryk af vores hjem. Det er med andre ord vigtigt at vælge ens møbler til entreen med omhu og tænke kreativt. Dette gælder især hvis pladsen i entreen er begrænset.

3 møbler til den lille entré med få kvadratmetre

Det kan være svært at vide hvor man skal starte. Entreen kan have mange udfordringer i forhold til sin størrelse og funktionalitet. Heldigvis er mulighederne for at få indrettet en flot og hyggelig entré mange! Udfordringen er ofte, at kvadratmeterne er få og det kan være svært at få plads til ting sås om overtøj og sko.

Gem overtøj og sko af vejen med et garderobeskab

Noget af det første der er vigtigt at have en fast plads til er overtøj og sko. Hvis store jakker hænger synligt på væggen kan det få rummet til at virke utroligt lille. Det er derfor bedre at opbevare jakker og sko i et velindrettet garderobeskab, der enten kan være indbygget i væggen eller fritstående. Skabe er netop gode i entreen fordi det kan lukke rodet væk bag døre. Derudover kan garderobeskabet indrettes med hylder i bunden, hvor sko og andet fodtøj ligeledes kan gemmes af vejen. Det samme gælder for tilbehør så som hatte og halstørklæde.

Brug dekorative møbler som også er funktionelle

I den lille entre gælder det om at kombinere design og funktionalitet. En god idé er derfor at bruge dekorative møbler, som stadig kan bruges til f.eks. opbevaring. Det kan være opbevaring af nøgler men det kan også være en lille bænk, hvor man kan placere nogle dekorative trækasse under, for at udnytte pladsen optimalt. Der findes også enkeltmandsbænke som kan slås ud og ind, så de fylder endnu mindre i entreen. Igen handler det om at vælge nogle praktiske entré møbler som både er flotte og funktionelle og som passer ind i rummet.

Det rigtige lys og spejle får rummet til at virke større

Det sidste tip handler om at bruge lyset og spejle til ens fordel. Kraftige lamper kan lyse rummet op og det kan gøre entreen mere funktionel, særligt hvis der ikke er et vindue hvor der kan komme naturligt lys ind. En kraftig loftlampe eller væglamper kan være en rigtig god løsning. Det samme gør sig gældende for spejle, der kan få entreen til at virke større end den er. Spejle er også meget velegnet i entreen, hvor vi lige vil se os selv i inden vi taget afsted om morgenen.